박철순

Strategic International Management 교수

Professor CHOELSOON PARK is Professor of Strategy and International Management at the Graduate School of Business and College of Business Administration, Seoul National University. He has a BA Degree in Economics from Seoul National University and received his PhD from Graduate School of Business, Columbia University. Prior to joining Seoul National University, he was a faculty member at London Business School as an assistant professor. He also served as Associate Dean of Seoul National University Business School.
Professor Park’s research focuses on Strategic Management. He has published academic articles in world class journals, including the Academy of Management Journal, the Strategic Management Journal, the Journal of Management Studies, LRP: Long Range Planning and the Journal of World Business. In 1996, His paper at the Academy of Management Journal was awarded as the “Best Article in the Academy of Management Journal for the Year of 1994.”
Professor Park has served as Vice Chairman at the Korean Academy of Management (Chairman, Committee of International Relations) and as a director and an editorial member at top management journals, including LRP: Long Range Planning. He also served as a guest editor of Special Issue of LRP: Long Range Planning (2003-2007). He has served as the Chairman of the Board of Directors at Shinhan Bank, and has also worked as an outside director, an advisor, or a committee member at the government and major Korean companies, including Samsung Group, Lotte Group, LG Group, SK Group, Hyundai/Kia Automobile Group, POSCO, and Shinhan Financial Group.